Näin teet itse oman kangastaulusi. Kangastauluilla saat edullisesti uniikkia taidetta ja ilmettä sisustukseen. Tässä ohjeet joilla onnistut varmasti, tämä ei ole vaikeaa ja onnistuu aloittelijaltakin!

Kiilakehykset liitetään toisiinsa hankoliitoksella, kulmaliitokseen ei saa laittaa liimaa sillä kankaan löystyessä kehystä voidaan kiristää kiiloilla. Jokaisen kiilapuun mukana tulee 2 kpl kiiloja, yhteen kehykseen niitä menee 8 kpl, näillä saat kiilattua kehystä suuremmaksi kahteen suuntaan.

Suuriin kehyksiin kannattaa laittaa välipuu joka jäykistää kehystä. Kasaa ensin kiilakehys, ja kiinnitä sitten ruuveilla välipuu keskelle kehystä.

Kangastauluun voit valita kankaan makusi mukaan, muista että värikäs ja paksu kangas on parempi kuin ohut ja vaalea joita käytettäessä on vaarana se että kiilakehykset voi näkyä kankaan läpi. Jos kuitenkin haluat käyttää ohutta kangasta kannattaa laittaa vaalea kangas taulukankaan taakse, eli pingoittaa kaksi päällekkäistä kangasta kerralla.

Kankaan mitan saat lisäämällä kehyksen kokoon 4 x kehyksen paksuuden, esim. mallissa käytettiin 40 x 20mm kiilakehystä joka on paksuudeltaan 2cm. Kehyksen ulkomitat on 50cm x 100cm kun näihin lisätään 4 x kiilakehyksen paksuus saadaan kankaan mitaksi 58cm x 108cm.

Muistathan silittää kankaan rypyttömäksi ennen kiinnittämistä. Kangas kiinnitetään kehyksen takaa, taita reuna kaksinkerroin ja nido kiinni, aloita nitominen pitkän sivun keskeltä ja etene lähes kulmiin asti sivu kerrallaan.

Nurkissa kangas on taiteltava huolellisesti ettei se jää löysäksi.

Kun kaikki sivut on niitattu ja kulmat taiteltu on aika kiinnittää kiilapalat. Kiilapaloilla saat kiristettyä kangasta jos se on jäänyt jostain löysälle.

Lopuksi kiinnitetään mdf-ripustin ruuvaamalla. Pystymalliseen tauluun sopii hyvin yksi ripustin (Kuva 15), mutta vaakamalliseen leveään tauluun suositellaan ripustinparia (Kuva 16).

Kankaan kiinnittämiseen käytimme perus käsinitojaa, joita löytyy myös verkkokaupastamme. Kun olet kiristänyt kankaan kiilapaloilla, upea kangastaulusi on valmis!